Kallt

Tur man fick hösilaget precis när kylan kom.. Och idag kom halmen! Skönt, nu behöver man inte oroa sig för att de inte har det bra.. Och så behöver man inte fara dit 4 ggr per dag heller.. 

Rider Grand barbacka nu, han verkar uppskatta det.. Han är sjukt lurvig, aldrig varit så långhårig förut.. haha ser ut som en söt ponny.. Men det gör ju inget, han ska ju ändå inte anstränga sig så mycket.. 

Pontiac är riden 4 ggr och var i ridhuset igår. Travat och idag tog han till och med några frivilliga galoppsteg, bra kille det där..

Hmm, knäpp som jag är så.. Kommer en ny häst. troligtvis i januari, Lisa... Hon ska säljas men det är ingen stress med det hon får vara kvar ett tag först. Blir kul att ha något man kan träna med! 


Lazar sprang omkring på 3 ben härom dagen.. var alldeles för kallt för att ha 4 tassar i backen samtidigt =) 



Snö?? Regn...

Skulle snöa 24h från igår kväll.. blev bara regn, och vad finner man då när man kommer till stallet? Jo en Grand som står ute i regnet för att det bildats en sjö inne i hans vindskydd.. Så alla hingstar in i stallet och påbörja operation "gräva om hagarna", tur att jag har Bernt och traktorn. Han är en riktig pärla Bernt och traktorn kommer inte långt efter =) Inne i stallet så möttes Pontiac och Grand för första gången så att de kunde nosa på varandra. Pontiac tuggade och tuggade för farbrorn och Grand (som själv anser sig vara max 3år, men ändå kung!!) tittade och nosade och funderade, skrek lite och när "lille" Pontiac (han är 166cm och 2.5 år) blev förskräckt så undrade Grand vad han var för något. Grand anser ju att han är härskaren på stället (störst och bäst med sina 155cm, vackrast är han iaf!) men den här "lilla" hästen var ganska rolig, så han övergick till att försöka övertala "lillen" att stå stilla så han kunde tugga på honom, jättemysigt! Var iaf himla skönt att det gick så bra. 3 hingstar inne och typ knäpptyst i stallet. På slutet var de lite uttråkade och började pilla på allt som de kom åt, men är man vana att vara ute 24h om dygnet så är det förlåtligt.

Två turer i "trav rakt fram" har det blivit. Han känns ju inte överväldigad av lycka direkt. Men vi har ju inget val... Pontiac har nu haft sadel på sig 2ggr och den bekommer honom knappt. Dock är framåtbjudningen ett större problem. Men har lite ideer, ska försöka ta tag i dem till veckan..

Lazar han ligger bara hemma och latar sig, regn är inget för honom.. Nu ligger han brevid mig på min Volvo flagga, endast det bästa är gott nog till den bäste!! =)

Nej dags för film snart. Ny dag imorn.


Dagen efter

Fortfarande på skit humör. Börjat ringa runt och lämna info till olika personer som har kontakt med veterinärer. Vore ju bra om någon med erfarenhet av en sådan här skada kunde ge ett utlåtande om framtiden. Imorn ska jag iaf ut och "trava rakt fram", ut i skogen och skingra tankarna.. Tur att Pontiac går någolunda bra iaf. Men det skär i hjärtat att få de långa blickarna av Grand när man går förbi och inte vet om han nånsin får göra alla de sakerna han älskar igen.. Men får han inte det så ska hans matte iaf köpa en tjej åt honom (hur vore det om nån köpte en kille till hans matte, kunde behöva nån som drog in pengar åt mig, bara man kunde stoppa in honom i garderoben när man ville vara ifred..) så han får en kompis och kan starta familj, då borde han kunna vara lycklig. Och jag skulle ju få en del av honom att satsa på.. 

Skogen imorn..

Vackraste

Han är det bästa som finns, han och Lazar.. Undrar bara varför livet ska vara så jävla orättvist, jag gör vad som helst för att han aldrig ska behöva ha ont.. Men hur ska jag kunna veta? Han verkar ju så pigg och fräsch och så säger veterinären ingen hoppning. Men om han inte håller för det hur vet jag att han håller överhuvudtaget? Varför ska en häst som Grand som aldrig haft några problem göra illa sig så mycket att han kanske aldrig får använda sig av sin kapacitet? Känns sådär lagom orättvist,  jävla skit dag! Åh skit.. om han bara kunde berätta för mig själv hur han mår.. Nu kommer jag kolla extra och vara paranoid i rädsla för att han har ont. Fan, han är ju min bästa vän, jag älskar honom, min älskling....

Idag...

Jaha 2h och 19 min kvar tills ATG besöket.. Något jobbigt. Om han inte är frisk så förstår jag inte vad han har för smärtgräns, han är ju hur pigg och fräsch som helst. Kan inte ens tänka, bara ligament som snurrar i huvudet. Grand är ju glad iaf, A brunstar...

Jaja.. Vi vet ju snart..

RSS 2.0